dijous, 6 de març del 2014

TU I ELL

Ell s'emportà els estalvis de tota la teva vida. En molts casos, no has pogut ni acabar l'ensenyament bàsic perquè havies de treballar. Has tirat endavant amb jornades dures en treballs que t'han costat la salut en forma d'hèrnia, per exemple. Potser que hages treballat forçant la salut des d'un principi dia rere dia per a formar una família.  Has aconseguit educar el teus fills i que aquestos es formaren i ha arribat l'hora de descansar. Has donat la vida per ells, LA VIDA I LA SALUD. Ell s'emportà els estalvis de tota la teva vida, els esforços, la sudor i les llàgrimes. Ell caça búfals, o condueix cotxes esportius de gama altíssima  o té mansions, o l'han canviat d'oficina i prou. Tú et quedes amb la  malaltia, pensió sense estalvis, pena, desempar institucional, incertessa, ràbia i indignació. 
Parlem d'economia? No.  Parlem de dignitat. Els que t'ha venut el producte sabia perfectament el que feia- algú encara creu que els empleats no sabien el que feien?- no li importava gens la teva història, no hi ha excussa. El del consell d'administració que representava el sindicat A o el sindicat B, el partit polític X o el partit polític Y... tots eixos t'han posat en el lloc dels pàries, dels ignorants, i continues ahi. A ell, en el dels prohomes, la "gent gran", els "directors" "consellers", "assessors" o  "presidents"... paraules que  ara més que mai estan patint per fi una abaixada de nivell, tal volta excessiva, gràcies a una caterva de hienes.
Vivim en una societat on "si te ha pillao la vaca, jódete". La imatge del cordó policial protector del malparit és tremenda, quin paper més trist i més dur per a un policia, que el de fer de "gosset de l'amo", quan , com a ciutadà el que té és ganes de traure la porra i les manilles i mamprendre al malparit!:Que no escolte res, per seguretat, que no veja res, per seguretat, vosté brame ací, per seguretat.  
No és economia, ets tú  contra ell, i a tú la policia no et protegeix quan vas a la porta d'un jutjat...
La metàfora del que ets en mans d'aquestos, ací.

2 comentaris:

Morning Star ha dit...

L'enllaç a les fotos és la guinda per a que t'entre un fàstic monumental.
Molt gran, com sempre que et ve la vena de "porca misèria".

MEQUETREFE ha dit...

Com diu el grandèrrim ALbert Pla: estoy que hecho huuumoooo!