dijous, 7 de novembre del 2013

MÉS SUPOSICIONS




       

  Més Suposicions. Suposem que vinc d’un país que està més avall del Sahara i he hagut de travessar en tartanes amb rodes uns camins intransitables. Dins d’aquestes tartanes, homes, dones, dones embarassades i xiquets. Anem tots com si forem ramat, apretats els uns contra els altres buscant un poc d’aire per poder respirar. Suposem que la cosa no ix bé i ens deixen en el desert sense aigua ni menjar. A tot açò, hem de sumar que, potser he vist la guerra, les violacions en massa, la mort de nadons per manca d’aliment,potser estic fugint pel simple fet de ser homosexual (sí amigues i amics, hi ha llocs on costa la vida ser homosexual). Continuem suposant; suposem que arribe a Marroc i em fan fóra de la tartana a puntellons, o que he aconseguit arribar. Tal volta si sóc dona, haja patit abusos de tota mena. Si sóc xiquet o xiqueta també. La policia en Marroc em tracta pitjor que el bestiar i estic vivint en un tossal,sota quatre plàstics i en perill constant.  Estic disposat a passar 14 quilòmetres en una barqueta de joguet per arribar a Europa,i estic disposat a tirar cadàvers de comapnys i compnyes a la mar si no arriben. Estic disposada a passar embarassada de 7 mesos,l estic disposat a donar la meva vida per arribar allí. La meva vida.
Dit açò, deixem-nos de suposicions: De veres pensa el govern espanyol (aquest i l’anterior, no oblidem que són idea de la personeta que parlava de “alianza de civilizaciones”, que les va posar pel 2005)que posant cutxilles que poden desgarrar la carn de les persones en una tanca la gent deixarà de passar,gent que aposta la seva vida? Perquè les tornen a posar, si li les van prohibir? Perquè no respecten la gent que es juga la vida abans d’aplicar normes, lleis i tractats?
Una cutxilla pot esgarrar-te una cama, un braç, la cara, els ulls...pots quedar-te enganxat a la tanca com si fores un ocell en una xarxa, mentre et desagnes. De veres pensen, que després de veure el que moltes d’aquestes persones han vist o patit, això els dissuadirà?
Què ignorància i què manca de respecte per la vida i les persones!


La última gran idea per "frenar" la immigració il·legal...

4 comentaris:

amparo ha dit...

Hola,

Llegint esta entrada m'ha vingut al cap un curtmetratge que vaig vore l'any passat en el XV Festival Europeu de Curtmetratges. Edició Especial a Reus, titulat "Bon Voyage" de Fabio Friedli de Suïssa,
És un curt fet a boli

És una passada.Mira'l a vore si t'agrada
http://vimeo.com/37022768

Morning Star ha dit...

Se m'han posat els pèls de punta mentre llegia.
Molt bó.

MEQUETREFE ha dit...

Amparo: el documental és una veritable passada. M'ha agradat molt.
Morning: Hi ha decissions de governs democràtics contra les persones que són inconcebibles l'any 2013. Si hi ha una llei d'immigració (contra la que s'hi pot estar a favor o en contra) i aquesta no acaba de funcionar, la solució són cutxilles?
I quina solució aplicariem quan és la política la que no funciona; cutxilles als escons? No s'explica de cap manera i per suposat, no és dissuasori, és simplement per fer mal físic.

Morning Star ha dit...

Això de cutxilles als escons, ben mirat, no estaria malament. Igual algun pegava a fugir.