diumenge, 30 de setembre del 2012

QUÈ VOLEN DIR?




 
Un govern ha de defensar els interessos dels ciutadans que representa. Açò val per a qualsevol tipus de govern (local,autonòmic o nacional). Açò és almenys el que m’han ensenyat a mi. Els ciutadans trien els representants entre diferents opcions i els representats escollits ocupen un seient al Parlament, el Senat o l’Ajuntament per a tractar d’amillorar la situació dels ciutadans i de la comunitat en general.  Fins ací tot bé, és el que ens recorden aquesta setmana diferents representants populars front a les manifestacions que s'estan produint. Crec que se'ls obliden una sèrie de qüestions molt faciletes de respondre que m'agradaria plantejar en aquest post.
Què està dient  a la ciutadania un representant del poble quan retalla ajudes econòmiques per als cuidadors dels dependents? Doncs que no compta amb ells, que “perden estatus”, que ja no interessa el que fa poc de temps interessava; donar-los una ajuda. 
Què diu quan aprova retallades en sanitat? Que la sanitat no és prioritària, perquè esdevé “retallable” en comptés de intocable. 
I eixos mateixos representants del poble, quan aproven retallades en investigació, què volen dir? Doncs que no creuen en els avanços de la ciència, que els descobriments “no són rentables”, que no cal avançar en eixe aspecte, no és una prioritat.
Què diu un ministre d’educació quan diu “todo el mundo tiene dificultad para pagar según qué cosas”? que li importa una poca merda que es lleven beques i ajudes a la gent que ho necessita, que “según que cosas” paguen les famílies amb necessitats sabran què és el prioritari, si anar a l’escola o pagar factures, per exemple.
Què està dient un polític quan pensa que hauríem d’anar cap a un estat federat? Que no té molt clar de què parla/no es posiciona front a l’independentisme/no té ni puta idea. Per federar-se, caldria que almenys dues parts de l’Estat ho volgueren . Espanya voldria “federar-se” amb Catalunya? Xé com! Primera notícia. Es faria amb referèndum per a la resta de l’Estat, fent el mateix que es critica a Catalunya o pels collons sants d’eixa Constitució intocable que es canvia en dos dies entre els dos partits majoritaris però no es pot tocar per reconéixer diferents nacionalitats dins un estat? A prendre el pèl, a la seu del partit on t’aplaudeixen, del contrari, per favor claredat amb les idees i exposició detallada dels plantejaments.
Què està dient un president de govern quan agraeix la seva actuació a “la mayoría silenciosa que no se manifiesta”, en comptes d’adonar-se’n del que està passant a les portes del congrés on treballa? Doncs que és deficient. És un polític amb unes deficiències clamoroses. Tenim un atall de polítics deficients. Plens d’eufòria independentista alhora que demanen diners a la resta de l’estat per una gestió tan deficient com ells. Venedors de fum federalista que no saben ni perquè seuen en l’escó, perquè propostes, les justes. Ocupants de supermercats amb sous i dietes de diputat i malparits que seuen en el Senat després d’anar-se’n com a presidents de la comunitat que representaven. També tenim traficants d’ajudes a la solidaritat que no arriben i acaben invertides en pisets o reines de la retòrica que volen llevar el sou als parlamentaris de la seva comunitat quan en cobren tres, no sabem ben bé amb quina finalitat. Per no parlar d’alcaldes que cobren quilometratge per anar a treballar al seu lloc de treball i diputats que cobren una dieta de 1.800€ per desplaçament i declaren a Hisenda dues vivendes en propietat a Madrid, a més de que paguen menys per menjar en les cafeteries del Congrés del que cobren als escolars en la Comuintat de Madrid. Tot açò és el que tenim, però polítics de veres en tenim ben pocs, i polítics eficients –com els agrada parlar d’eficiència i optimització de recursos!- i gestors com cal, sembla que no en tenim.
Tot açò provoca que tal volta isques  manifestar-te i envoltar el Congrés dels Diputats, o participar en qualsevol altres tipus de manifestació, per expressar la teva indignació, que no ets part de la majoria silenciosa què,al contrari del que pensa el president, està pensant si lapidar-los a tots.  I què opinen els afectats? Doncs qui ha autoritzat la manifestació parla de grups d’extrema dreta, la reina de la retòrica parla de colpistes i el president de la nació parla en l’ONU de la recuperació de Gibraltar.
A la pregunta quina hora és? Contesten No no fume.
Porca misèria.

1 comentari:

amparo ha dit...

Que, Què està dient a la ciutadania un representant del poble quan retalla en sanitat, Dependència, Educació, Investigació,...?? Doncs, al meu entendre que els importem una poca m.... com els que manen no tene cap problema econòmic, tant els dona.

Jo també forme part d'eixa majoria silenciosa, perque no he anat a manifestar-me, però que no em donen les gràcies per haver-ho fet, perque no per aixó estic d'acord amb les retallades.
Que no siguen tant sabuts!

Bones reflexions