diumenge, 20 de juliol del 2014

SATISFACCIÓ



Ja està! –crida mentalment l’oficinista que acaba el torn un divendres per la vesprada-. Els balanços quadren, les reunions estan concretades per a la seTmana que vé i tota la paperassa al dia. Tot un meravellós cap de setmana d’estiu per davant.
Uff, ja està ! pensa el mecànic que abaixa la persiana després d’una jornada de treball intensa i productiva.
-Ja era hora. Els operaris de la fàbrica acaben el torn i deixen enrere un grapat d’hores repetint la mateixa tasca, com si foren robots humans.
Tornen cap a casa, o al bar, o al gimnàs…qualsevol activitat que els permeta desconnectar  dels seus treballs absorbents, de la concentració i dedicació emprades en la tasca diària per aportar un sou amb què pagar i gastar. Però no pensen en aixó. Han acabat la jornada, s’ha acabat la setmana i tenen un o dos dies per gaudir de la família, dels amics, de la natura, de la paella, de la parella...
Senten eixa satisfacció que tothom experimenta quan sap que ha fet quelcom que està bé, que està ben fet. Se senten bé, amb energia i actitud positiva.
Ja està! Exclamen el general israelià i el milicià palestí després d’haver rebentat a canonades  uns quants nadons  i civils indefensos. Se senten satisfets per la tasca realitzada.  Tenen tot un cap de setmana per gaudir del só dels plors i dels trons de les bombes. Arriben a casa o al quartel i descansen, fins i tot poden dormir!.Se senten amb energia i actitud positiva...arribats a aquest punt, sempre quedaran objectius a eliminar i ignorants que obeisquen a qui els envia a morir i matar per un sou.