dissabte, 31 d’agost del 2013

N'HI HA GENT PER A TOT

Rigoberta Menchú, premi Nobel de la pau l'any 1992, acudeix al fòrum social del festival de reggae Rototom Sunplash en Benicàssim la setmana passada.  Barack Obama, premi Nobel de la pau l'any 2009, pretén "exportar democràcia", saltar-se la legalitat internacional i rebentar Siria quan la rata que hi mana decideix per fí utilitzar armes químiques per massacrar la seva població. Abans d'açò, poc importaven les carnisseries comeses contra la població i sobretot contra els xiquets; les armes químiques són el límit.Curiós concepte de la pau té aquest premi Nobel. Quatre òsties dels marines dels EUA i tot tornarà a la calma, la resta, bajanades. M'estranya que no li donàren el premi a Bush, Aznar o Blair, també se'l mereixien i ténen prou més morts a les esquenes. La pau està tan infravalorada que només s'aconsegueix amb òsties, bombes, metralletes i morts, moltes morts, massa morts. 
Per cert, Rigoberta Menchú és una dóna lluitadora pels drets dels seus, que va començar a treballar a un cafetal amb 5 anys i va veure com morien germans i amics per les condicions de treball extremes, que ha patit repressió, dictadura militar i persecució. Obama, com ja he dit abans, exporta democràcia i és policia mundial, sap què s'ha de fer i quan.
N'hi ha gent per a tot.

5 comentaris:

Morning Star ha dit...

Gran, Mequetrefe, gran.

Justament ahir crec que llegia un tuit d'algú que dèia que la quimiofòbia arriba fins a les guerres. Fins que no han hagut armes químiques no ha passat res.

Canvie un poc de tema pero resulta que tinc un programa de la ràdio preparat sobre este assumpte, la quimiofòbia, i parlaré dels conservants, de les radiacions, etc. A vore si ens deixem de tanta tonteria...

Anònim ha dit...

Mequetefre, desgraciadament, este món és dels dèspotes, autoritaris i violents, molts dels quals disfraçats en vestimentes de demòcrates i bon rollet, ja siguen grans mandataris dels EEUU, com el vei del més comú dels mortals.

Amenaces i males paraules són el primer pas, i és que com molt be dius, n'hi ha gent per a tot.

amparo ha dit...

Jo sóc l'autora del comentari anterior.

Amparo

Morning Star ha dit...

Acabe de llegir açò i és de l'estil del que dius:
http://desdelamediterrania.cat/2013/09/02/matar-com-deu-mana/

MEQUETREFE ha dit...

Morning: Mira si les paraules "químic" i "nuclear" són malsonants,que fins que no apareixen en una guerra, no s'hi deicideix actuar. Totalment d'acord amb l'article de l'enllaç, esborrona pensar qla manera d'actuar de "la comunitat internacional".
Amparo: Amb aquestos gestos,el president dels Estats Units s'acaba de carregar ell soletes el significat del Premi Nobel de la Pau, ni més ni menys.