divendres, 21 de febrer del 2014

MOLTES PREGUNTES I UNA RESPOSTA



Per què eixe guàrdia civil dispara pilotes de goma a gent que vé nedant per la mar? Quin mètode de dissuassió és eixe? Quina és la perillositat? Quina és la finalitat, que se’n tornaren nadant mar endins? On és la professionalitat d’eixa persona, què no sap d’on vénen els que estan dins la mar, què no sap que nadar esgota? Per què el director de la guàrdia civil il’animal del governador de Melilla llancen missatges que no respecten els morts que hi ha hagut?  Per què el president d’Espanya no ha dit res sobre aquesta tragèdia fins a dues setmanes després? Supose que els morts tindrien família, i un missatge de condolença no haguera estat malament, tot i tractar-se de persones sense identificar, són persones. Per què els defensors de la vida no diuen res? Per què eixa falsa cristiandat que ens dóna lliçó a diari sobre amb qui ens hem de casar o com hem de viure o reproduir-nos no diu res?  En definitiva, per què les institucions no respcten 15 persones mortes? Per què sembla que tot quedarà en res? Per què en comptes de seure i proposar alternatives o solucions per què açò no torne a passar, els inútils que hi ha al Parlament es tiren els morts els uns als altres i no aclareixen res? Per què ofereixen esta imatge tan patètica de no respectar els morts que m'ofén com ciutadà?
 Suposem que haguera mort un francés, un alemany, un italià o un blanc qualsevol...i imaginem un poquet el desenvolupament dels fets. Estes persones han mort per què són africans negres subsaharians.

2 comentaris:

Àngels Domenech ha dit...

No se si realment hi ha una resposta, el que si veig és que els fets socials son multicausals i d'ahí la seua dificultat per gestionar-los.
La nostra societat no és tan avançada ni "moderna" com ens havien dit. Durant molt de temps hem estat en una bombolla (immobiliaria, econòmica, social... diguem-li com vulguem) que ens ha fet mirar cap altre lloc cada vegada que passava alguna cosa que no era "políticamente correcta", oblidant el que realment es important i no analitzant els problemes socials que teniem...
Ara, com tot, està esclatant i, el pitjor, és que a qui ho diu l'ataquen "d'antisistema" o tot un munt "d'anti" que inventen per ixir amb la seua els qui/que hi ha darrere.

MEQUETREFE ha dit...

Així és. Espere sincerament que, atés que el govern d' "esta España nuestra" no ha fet cap gest per trobar responsables d'aquesta lamentable actuació, la Comissió Europea li pegue un bon carxot.
No són aquestes les maneres de procedir d'un país que vol ser avançat. Hi han responsables i han d'haver proposes per solucionar problemes. Si esperem que passe el rebombori, demà podrien morir més persones.
No es pot fer com si no hagués passat res, a'ha actuat malament i hi ha responsables. Les fugides cap endavant, els comentaris ofensius i la manera d'actuar del govern és llastimosa, fins i tot, sembla que els interessen ben poc els drets humans.